top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Zo schrijf je de perfecte LinkedIn-post: 5 geheimen ontrafeld

Het belang van social media en LinkedIn? Dat valt in de 21ste eeuw niet meer te onderschatten. Als social media platform voor professionals, bedrijven en ondernemers is LinkedIn immers een krachtig - en veelal gratis - hulpmiddel geworden om hun merk en merkbekendheid te laten groeien en om waardevolle connecties te smeden met gelijkgezinden en prospects. Maar dus: hoe zorg je ervoor dat jouw LinkedIn-posts opvallen tussen de massa? Hoe kan je meer engagement en likes krijgen? En hoe schrijf je nu eigenlijk de perfecte LinkedIn-post? Lees gauw verder, want in deze blog van guyGANT krijg je vijf concrete tips om je LinkedIn-profiel te boosten!


Tip 1 - Trigger de lezer vanaf de start


Niets is krachtiger dan een pakkende opening. Toch?! De perfecte LinkedIn-post begint daarom met een intrigerende vraag, een interessant feit of een persoonlijke anekdote die de aandacht van je doelgroep weet te trekken. Je hebt namelijk maar een fractie van een seconde om het eindeloze scrollen door de LinkedIn-feed te stoppen, je netwerk  te overtuigen om jouw bijdrage te lezen en meer volgers te krijgen, dus… maak je eerste indruk onvergetelijk!


Tip 2 - Gebruik sprekend beeldmateriaal


Oké, zélfs als copywriter moet ik het toegeven: een beeld zegt meer dan duizend woorden - en dit geldt zeker ook voor de perfecte LinkedIn-post! Zorg er dus voor dat je bericht op LinkedIn visueel aantrekkelijk is door prikkelende afbeeldingen, sfeervolle video's of verhelderende infographics toe te voegen. Visuele content trekt niet alleen sneller de aandacht van je doelgroep, maar helpt ook om de inhoud van je LinkedIn-post te versterken.


Tip 3 - Maak je LinkedIn-post snackable


Je connecties op LinkedIn? Die zijn - allez, hopelijk! - druk bezig met hun job of bedrijf. Een perfecte LinkedIn-post houdt het daarom kort en krachtig. Oftewel: ‘snackable’, eenvoudig te consumeren content is the way to go! Hou je alinea's kort, maak handig gebruik van witruimte en gebruik emoji’s als opsommingstekens om je LinkedIn-post te structureren én de leesbaarheid te verbeteren. Zo pikken je volgers snel de belangrijkste informatie op!


Tip 4 - Schrijf met een duidelijk doel


De perfecte LinkedIn-post weet niet alleen heel duidelijk wie de doelgroep van de bijdrage is, maar hanteert ook bewust dezelfde stijl en hetzelfde taalgebruik. LinkedIn is immers een sociaal netwerk, waarbij connecteren, interactie, bruggen bouwen en herkenbaarheid van cruciaal belang zijn. Kortom, de perfecte LinkedIn-post heeft een duidelijk doel, een duidelijke tone-of-voice én een duidelijke doelgroep voor ogen. Da’s eigenlijk logisch, toch?! 


Tip 5 - Durf je authentieke zelf zijn


Zonder al te zweverig over te willen komen, maar… wees authentiek en durf volledig jezelf te zijn op LinkedIn. Mensen zijn immers op zoek naar echtheid. Ze willen zich identificeren met de mensen en merken waarmee ze zich verbinden. De perfecte LinkedIn-post toont om die reden jouw persoonlijkheid en deelt oprechte ervaringen, inzichten, twijfels en mislukkingen. Dit vergroot niet alleen je geloofwaardigheid en organische bereik, maar versterkt ook de (h)echte, wederzijdse band.


Misschien had deze blog hiermee moeten starten, maar de perfecte social media post bestaat eigenlijk niet. Alles hangt af van jouw visie, doelgroep, branding, communicatiestijl, strategie en unieke merkidentiteit. Desalniettemin heeft deze blog wél heel wat concrete copywriting tips gedeeld om je online aanwezigheid te versterken en om meer rendement te halen uit je berichten. Zo kan jij LinkedIn beginnen gebruiken als krachtige tool voor de uitbouw van je netwerk en de groei van je merk, dus… waar wacht je nog op? Zet je aan je computer en schrijf de perfecte LinkedIn-post!


Zit je toch nog met een heleboel vragen? Wil je liever professionele ondersteuning op vlak van copywriting en social media management? Of heb je nood aan een externe copywriter om jou op maat te ontzorgen en je communicatie te boosten? Dan zit je bij guyGANT op de juiste plek! Surf snel naar de website, vul het contactformulier in en plan meteen een momentje in om samen een gezellig koffietje te drinken. Met melk? Suiker? Koekske? Let’s write your story right. Together!

bottom of page