top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Waarom samenwerken met een externe copywriter? 5 glasheldere voordelen!

I feel you en weet het zelf maar al te goed: als ondernemer, bedrijfsleider of zaakvoerder jongleer je voortdurend met miljoenen dingen tegelijk. Er valt zo gigantisch veel te regelen, zo enorm veel te doen. Van het nemen van strategische beslissingen tot het analyseren van je resultaten, van het regelen van je administratie tot het spotten van opportuniteiten en van het gezond houden van je business tot het focussen op sales en groei: je bord is vol. En helaas is dat figuurlijk!


Het onderhouden van je social media, het updaten van je website, het inzetten op SEO copywriting, het schrijven van blogs om top-of-mind te blijven, het oppoetsen van je mission statement, slagzin of bedrijfswaarden… Daar is allemaal véél te weinig tijd voor. Ain’t nobody got time for that! Een dag heeft, voor zover ik het nog steeds heb begrepen, slechts 24 uur. Awel sé, precies daarom is samenwerken met een externe copywriter de perfécte beslissing voor je business. En in deze blog belicht guyGANT alvast vijf belangrijke voordelen.


Consistentie als sleutel tot succes


Consistency is key, een huizenhoog cliché, maar wél eentje dat zó freaking veel waarheid bevat. Samenwerken met een externe copywriter garandeert jouw bedrijf immers de broodnodige consistentie die je zoekt en nodig hebt, zowel op vlak van tone-of-voice als op vlak van frequentie. Deze consistente manier van communiceren is cruciaal voor het opbouwen van een duidelijke merkidentiteit die resoneert bij je doelgroep en erin slaagt om meer mensen organisch te bereiken. Hoog tijd om een externe copywriter aan te schrijven, toch?!


Beproefde expertise en ervaring


Door samen te werken met een externe copywriter, gespecialiseerd in het schrijven van overtuigende blogs, webteksten of social media posts, professionaliseer je ook dat gedeelte van je bedrijf. 360°, baby! Externe copywriters hebben immers de nodige ervaring, expertise en creatieve tools in pacht om hun schrijfstijl vlot aan te passen aan verschillende doelgroepen. Ze schakelen snel, optimaliseren je communicatie en switchen eenvoudig van tone-of-voice of topics. Kortom, samenwerken met een externe copywriter? Yes, please!


Frisse perspectieven en ideeën


Al eens een blog proberen schrijven? Je diensten op de website trachten uitleggen? Of een social media post op je bedrijfspagina willen creëren? Wel, dan weet je exàct hoe handig het kan zijn om samen te werken met een externe copywriter. Schrijven is immers tijdrovend, veeleisend en ontzettend moeilijk - en ‘t is dan ook eenvoudig om in een creatieve brain drain te verzanden en te stoppen met communiceren. De uitbesteding van je communicatie levert frisse ideeën op, omdat externe copywriters ervaring hebben in doelgroepanalyse, in social media advertising, in het bepalen van USP’s, in het klantgericht schrijven of in het inspelen op trending topics. Met meer rendement als resultaat!


Tijdbesparing en kostenefficiëntie


Dit klinkt misschien tegennatuurlijk, maar samenwerken met een externe copywriter kan niet alleen tijdbesparend, maar ook kostenbesparend werken. Door samen te werken met een externe partner betaal je namelijk enkel en alleen voor de diensten die je effectief nodig hebt én haal je bovendien een rasechte, ervaren taalvirtuoos in huis, geen manusje-van-alles die er de communicatie tussen de soep en de patatten maar moet bijpakken. Ook de analyse van je doelgroep, het bepalen van de tone-of-voice, het bedenken van ideeën voor de contentkalender én het langdurige creatieve proces wordt uit handen genomen. Het enige wat jij dus nog moet doen? Exact waar je ijzersterk in bent: ondernemen!


Objectiviteit, met voldoende afstand


Een externe copywriter is en blijft een buitenbeentje - en dat is echt een extreem positief gegeven. Door samen te werken met een externe copywriter, begin je met je communicatie en contentmarketing immers opnieuw van een leeg blad. En laat lege bladeren vullen… nu juist de expertise van zo’n copywriter zijn! Deze partner heeft niet dezelfde voorkennis, kent geen ‘heilige huisjes’ en weet niet wat er latent sluimert op de werkvloer, waardoor hij of zij veel objectiever naar je bedrijf, diensten of producten kan kijken. En een veel sterker, duidelijker en klantgerichter verhaal kan neerpennen. Wat denk je, laat je een externe copywriter jouw vertaalslag maken?!


Je merkt het meteen: de uitbesteding van je social media en externe communicatie is een slimme zet die tal van voordelen oplevert. Door samen te werken met een externe copywriter garandeer je immers een consistente tone-of-voice, haal je tonnen ervaring en expertise in huis, laat je een frisse, creatieve en objectieve wind waaien door je communicatie, verbeter je je ranking op Google én bespaar hopen tijd en kosten, zodat je je resoluut kunt focussen op de toekomst van je onderneming. Moet er nog zand zijn?! Nein, man, dus… hoog tijd om een externe copywriter aan te schrijven.


Tiens, je hebt er precies al één gevonden: yours truly! Wens je meer copywriting informatie, kennis en expertise om jouw social media, website of andere communicatie uit te besteden? Dan vormt guyGANT de ideale partner! Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek onderzoeken we de noden van jou en je doelgroep, om er samen mee aan de slag te gaan! Kortom, Let’s write your story right, want zeg nu zelf: dat verdient je bedrijf. Toch?!

bottom of page