top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Waarom een blog op je website? 5 duidelijke redenen en voordelen

Een blog op je website kan een waardevolle toevoeging zijn aan je digitale aanwezigheid. Understatement. Het biedt namelijk niet alleen een platform om informatie en nieuws te delen, maar draagt ook bij aan het vergroten van je bereik, het versterken van je autoriteit, het verbeteren van je SEO én het verhogen van je positie op Google. Kortom, om even een open deur in te trappen: een blog heeft héél wat voordelen - en in deze blog van guyGANT bekijken we vijf belangrijke redenen waarom een blog op je website een gigantische meerwaarde vormt. Veel leesplezier!


5 voordelen van een blog op je website:


  • Het zorgt voor nieuwe bezoekers: Door regelmatig nieuwe content te publiceren via een blog op je website, geef je bezoekers een reden om geregeld terug te keren. Bovendien zorgen je blogs, via zoekmachines en algoritmes op sociale media, voor nieuwe bezoekers die geïnteresseerd zijn in de door jou gekozen zoekwoorden.


  • Het toont expertise en thought leadership: Een blog op je website stelt je in staat om heel wat kennis en expertise te delen via contentmarketing binnen jouw vakgebied. Door waardevolle inzichten - gratis en voor niets! - te delen, kan je jezelf positioneren als een absolute autoriteit in je branche. Met als resultaat? Meer vertrouwen van je doelpubliek!


  • Het zorgt voor meer geïndexeerde pagina's: Elke nieuwe blogpost die je publiceert, creëert een nieuwe pagina op je website. Hoe meer pagina's je hebt die relevant zijn voor je doelgroep, hoe groter de kans dat zoekmachines je website indexeren en weergeven. Bovendien zorgen je backlinks ook voor een hogere positie op Google.



  • Het zorgt voor een hogere ranking op Google: Door regelmatig nieuwe - en relevante - content te publiceren, geef je de zoekmachines een duidelijk signaal dat je website actief en up-to-date is. Dit helpt om hoger te ranken in zoekresultaten, waardoor meer mensen je website kunnen vinden wanneer ze zoeken naar relevante SEO-keywords.


Hopelijk is het ondertussen duidelijk geworden: een blog op je website is meer dan alleen maar een plek om je gedachten te delen. Het is een cruciaal onderdeel van je marketing, biedt enorm veel voordelen en draagt rechtstreeks bij aan een grotere online aanwezigheid en meer websitebezoekers. Kortom, waarom een blog op je website? Awel sé, daarom! Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het publiceren van je blogs en ondervindt zélf welke impact dit kan maken!


Hmm, je bent er nog? Lijkt dit eerder op een ver-van-je-bed-show? Heb je geen kaas gegeten van copywriting of contentmarketing? Heb je als zaakvoerder of ondernemer geen tijd om zelf te beginnen bloggen? En wil je liever ontzorgd worden door een ervaren copywriter en betrokken partner? Surf dan snel naar de website, vul het contactformulier in en geef je externe communicatie binnenkort krachtig creatieve vleugels. Want jouw verhaal? Dat verdient het om op de juiste manier geëtaleerd te worden!

bottom of page