top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

SEO: 5 voordelen van SEO copywriting

SE-watté?! SEO. Search Engine Optimization. Of, voor de rasechte taalpuristen onder ons: zoekmachineoptimalisatie. Voor je het in Keulen hoort donderen, een kleine verduidelijking: SEO is een beproefde en gekende copywriting strategie binnen de wondere wereld van contentmarketing, waardoor je jouw online aanwezigheid, je organisch bereik én je ranking op Google aanzienlijk verbetert. “Is dat niet extreem technisch en complex?!” Nee, eigenlijk niet. Er bestaan zelfs heel wat eenvoudige tips & tricks om je ranking op Google te verbeteren voorhanden, die een gigantische meerwaarde opleveren. In deze blog belicht guyGANT vijf glasheldere voordelen van SEO copywriting, dus… let’s SE-go!


Voordeel 1 - Meer verkeer naar je website


Jouw website - hoe prachtig, fancy, professioneel of gebruiksvriendelijk die er ook uitziet - is maar zo nuttig als het aantal bezoekers. Toch? Je wilt namelijk dat er zo veel mogelijk mensen naar je website surfen, zodat je meer leads, partnerships en sales kunt creëren. SEO copywriting kan je hier enorm bij helpen. Aan de hand van de juiste keywords, oftewel zoektermen, zullen mensen gemakkelijker de weg vinden naar je website. Meer bezoekers, meer interactie, meer online aanwezigheid en meer resultaat? SEO copywriting zorgt voor een hogere ranking op google en geeft je website een enorme boost voorwaarts!


Voordeel 2 - Verhoogde naamsbekendheid


Van Destiny’s Child tot Berre: ‘t is niet voor niets dat iedereen ‘say my name’ zit te kwaken in de microfoon! Je naamsbekendheid is immers cruciaal om meer brand awareness te genereren. SEO copywriting is dan ook een krachtig hulpmiddel om de juiste doelgroep aan te spreken en jezelf te positioneren als hét geschikte bedrijf voor potentiële klanten. Door in te spelen op de juiste zoekwoorden, verschijn je hoger in de ranking op Google, raak je gegarandeerd de juiste snaar, zorg je voor meer bezoekers op je verschillende kanalen… en dat bovendien hélemaal gratis. Toch maar eens beginnen focussen op je SEO copywriting, nee?


Voordeel 3 - Minder advertentiekosten


Over gratis exposure en kostenbesparing gesproken: SEO copywriting kost niets. Nada. Noppes. Nougatbollen. Dat zal je ongetwijfeld triggeren! Er zijn immers verschillende manieren om kosteloos een zoekwoordenanalyse uit te voeren, waarmee je perfect kunt starten met je SEO-optimalisatie. Eens je vervolgens je SEO-strategie helemaal op orde hebt en erin slaagt om steeds meer verkeer naar je website en andere kanalen te trekken, kan je bovendien bezuinigen op de kosten van je SEA of social media advertising. Kortom, meer resultaat én minder kosten? SEO copywriting for the win, baby!


Voordeel 4 - SEO is ‘always on’


Een van de coolste dingen aan SEO copywriting? Wel, dat is het feit dat’t 24/7 werkt, zélfs wanneer je op vakantie aan’t genieten bent van je drieëndertigste Negroni op twaalf minuten. Of ziet enkel mijn vakantie er zo uit, misschien?! Soit, even serieus: SEO copywriting werkt altijd en overal. Always on. Door een doordachte SEO-strategie te implementeren, trek je namelijk voortdurend verkeer naar je website. Dit leidt automatisch tot een betere ranking, wat meer verkeer teweegbrengt, wat leidt tot een betere ranking, wat meer verkeer teweegbrengt, wat… Je merkt het al: SEO copywriting, eens het begint te lopen, versterkt zich voortdurend. Handig, toch?


Voordeel 5 - Blijvend succes op lange termijn


Paid advertising, zowel op Google als op social media, is nodig. Punt. Daar moeten we geen doekjes om winden. Los daarvan is echter het óók cruciaal om in te zetten op SEO copywriting, als organische tegenhanger van je betalende marketingstrategie. Beide pistes kunnen elkaar namelijk als communicerende vaten versterken. En… ook al duurt het vaak lang en vergt het behoorlijk wat toewijding, testing, tanden bijten en inzet, is SEO copywriting het meer dan waard. Net als goede wijn, George Clooney of guyGANT wordt SEO immers steeds beter. Hoe meer je erin investeert, hoe meer rendement je er na verloop van tijd uithaalt. Dus, starten dan maar?


SEO copywriting: het is een pak minder technisch dan je denkt en levert enorm veel voordelen op voor je bedrijf. Het is dan ook dringend tijd om actie te ondernemen en je online aanwezigheid als een ware pro te verbeteren en verhogen. Omarm de kracht van SEO en SEO copywriting en verbaas jezelf over hoe jouw website steeds meer bezoekers aantrekt, naamsbekendheid opbouwt en geld bespaart. Door vandaag de fundamenten van je SEO strategie te leggen, zet je jouw website in polepositie om succes te halen - en blijven halen! Het is een spel op de lange termijn, maar… je bent niet gehaast, toch? Op naar een hogere ranking op Google!


Wacht, je bent hier nog? Oké, dan heb je waarschijnlijk nood aan professionele ondersteuning en ervaren expertise op vlak van SEO copywriting! Ben je klaar om je website te boosten, je communicatie te optimaliseren, je social media te laten knallen en je rendement te verhogen? Say no more! Neem gauw contact op met guyGANT voor een vrijblijvend gesprek - koffietje en koekje dabei, duh! - en geniet van een krachtig creatieve partnership. Let’s write your story right… together! Tot snel, zeker?!

bottom of page