top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Meer verkeer naar je website: 4 tips om meer bezoekers via social media te krijgen

Meer verkeer naar je website? Een betere link tussen je social media kanalen en webpagina’s? Een betere ranking op Google? En een groter aantal bezoekers op je website? Dat zijn niet alleen mooie streefdoelen die heel wat rendement kunnen opleveren, maar ook KPI’s die de nodige strategie vergen. In deze blog geeft guyGANT jou 4 tips om via social media meer verkeer naar je website te lokken, dus… laat die bezoekers maar komen! 


Respecteer de regels van elk social media kanaal


We spreken vaak over ‘social media’ als een homogene smeltkroes, maar niets is minder waar. Elk social media platform heeft z’n eigen unieke eigenschappen en vraagt een totaal andere tactiek om meer organisch bereik of meer betrokkenheid te genereren. Door afzonderlijke strategieën uit te werken voor elk kanaal, verhoog je niet alleen je rendement op social media, maar speel je ook veel beter in op de noden en wensen van je doelgroep. Met als resultaat? Een hechte community, die leidt tot meer verkeer naar je website!


Boeiende content fungeert als cruciale brug


Wil je meer bezoekers op je website krijgen via social media? Wel, dan moet je content voldoende boeiend zijn! Duh! Stel geregeld vragen, reageer op opmerkingen, deel waarde, ga het gesprek aan of lok interactie uit. Dit leidt niet alleen tot meer betrokkenheid op je social media zelf, met meer volgers als logisch resultaat, maar zorgt ook voor meer clicks en verkeer naar je website. Richt je daarom op een doordachte contentkalender die relevant is voor je doelgroep én die hen aanspoort om verder te klikken naar je website.


Gebruik beelden om je doelgroep te triggeren


Afbeeldingen, videofragmenten, infographics, reels of andere visuele elementen: het zijn stuk voor stuk krachtige tools om de aandacht van je doelgroep te trekken. Mensen zijn immers erg visueel ingesteld, waardoor ze snel getriggerd worden door een spraakmakende visual. Is de bijbehorende tekst bij deze visual vervolgens even goed, met een krachtige, duidelijke call-to-action om bezoekers op je website te krijgen? Dan mag je op je beide oren slapen, want… wedden dat je meer verkeer naar je website genereert? 


Maak advertenties voor meer verkeer naar je website


De voordelen van social media advertising zijn legio. Wanneer advertenties vakkundig vormgegeven worden, kunnen ze niet alleen je bereik enorm vergroten, maar ook meer bezoekers op je website krijgen. Met de juiste targetting, een glasheldere boodschap en een krachtige oproep om actie te ondernemen, zorg je voor meer engagement, voor meer clicks, voor meer verkeer naar je website, voor een betere ranking op Google én voor een betere CTR (= click-through rate). Te mooi om waar te zijn? Nee hoor!


Weet je wat trouwens nog een mooi extraatje is aan deze vier tips? Ze slagen er niet alleen in om de hoeveelheid verkeer naar je website te verhogen, maar verbeteren ook de relevantie van de bezoekers op je website! Win-win, toch?! Door slim gebruik te maken van social media bereik je immers de juiste profielen, trigger je de geschikte doelgroep en laat je mensen reeds ontdooien, waardoor je website visitors met een andere mindset op je website komen. Het resultaat? Meer resultaat, tiens! Let’s go!


Wens je toch meer kennis en expertise om je social media, contentmarketing en/of website vorm te geven? Dan biedt guyGANT jou als freelance copywriter en/of social media manager met veel plezier de nodige professionele begeleiding en ondersteuning op maat. Surf snel naar de website, neem vrijblijvend contact op met guyGANT en geef je externe communicatie binnenkort vleugels. Want jouw verhaal? Dat verdient het om op gepaste wijze verteld te worden! Toch?

bottom of page