top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Jezelf tonen via reel… too real? 3 reel-ideeën voor de introvert

Really? Eerder reel-ly! We kunnen er namelijk niet langer omheen: the reel is here to stay. Of, om het met de gevleugelde woorden van Outkast - in crescendo en als een echte sopraan - te kreunen: Forever, forever-ever, forever-ever!” Niet alleen worden reels momenteel enorm gepusht door Instagram zelf, als tegenhanger van ‘jongere’ platformen à la TikTok, maar ook scoren ze vaak, als je de in-depth statistieken analyseert, erg goed. En dit maakt de reel dan ook een interessant gegeven voor marketeers, influencers, content creators en agencies aller lande.


Kortom, de reel biedt perspectieven. Héél veel perspectieven. Een gigantisch potentieel dat je, als een zichzelf respecterende content creator, niet kan - en mag - negeren. And you hate it, of course, want zeg nu zelf: de meesten onder ons, waaronder yours truly, gruwelen ervan om voor een lens te moeten dansen, eten, wegwandelen met een schuddende poep, zingen, interageren met de niet-geïnteresseerde kat, reizen, leuk doen, ademen, fitnessen, babbelen, koken of zwoel in de camera loensen met een oog op half zeven. Of half negen. Dus…


Hoe ga je nu als introvert het beste om met het concept van de reel? Hoe geniet je van de talrijke voordelen van dit nieuwe(re) medium… zonder je ziel te verkopen en jezelf, akelig ongemakkelijk, op camera te moeten etaleren? In deze blog toon ik je drie gouden reel-ideeën voor de introvert, waarmee je je doelgroep triggert en entertaint, zónder dat jij prominent zélf in beeld aanwezig bent. Sounds good, toch? Om niet te zeggen: Reel-ly good! Lees snel verder en ontdek guyGANTs drie dankbare reel-ideeën om in je contentkalender te incorporeren!


Reel 1: De timelapse of stop motion


Het heeft iets bijzonders, zo’n surreëel beeld van de realiteit. Door de versnelde weergave van de tijd - meermaals opgeluisterd door een heerlijk aanzwellende, diepe emoties opwekkende soundtrack - blijft de kijker gemakkelijk geprikkeld om verder te kijken. Het statische wordt immers dynamisch, het permanente variabel. Je viewer is plots de stille getuige van een wondere wereld in beweging. En dit maakt dat ze langer blijven hangen op je reel, wat een positief signaal vormt voor het algoritme van META. Regel het, Zuck!


Reel 2: De voice-over tutorials


Heel veel reels spelen in op de emoties van je kijkers. Online media en - vaak oppervlakkige? - gevoelens gaan dan ook hand in hand met elkaar. Er zijn echter ook momenten waarop je kijker niet geëntertaind wil worden, maar iets wil bijleren. Een tutorial met voice-over vormt dan dé manier om snackable content over te brengen naar je doelgroep. Visueel sterk, verbaal feilloos en cognitief eenvoudig te begrijpen: je deelt je scherm met de buitenwereld, brengt op een overzichtelijke manier kennis over én… blijft gezellig buiten beeld. Heerlijk, toch?


Reel 3: De vingerknip, high five of andere overgangen


Met een overdaad aan kostenloze, eenvoudige editing tools als iMovie, CapCut, WeVideo of VEED op de markt, is het relatief gemakkelijk geworden om een fijne reel in elkaar te knutselen zónder dat jij voor de camera moet staan. Hoe? Door te focussen op prikkelende, dynamische montages met leuke, atypische overgangen. Zo ken je het format van finger snapping of camera high five waarschijnlijk wel, maar kijk zeker verder en scroll eens door een aantal reels ter inspiratie: er zijn immers héél wat manieren om een boeiende reel met toffe transitions te filmen!


Heb je nieuwe inspiratie opgedaan? Geweldig! Het wordt bovendien uiterst boeiend om te bestuderen hoe de reel zal evolueren in de toekomst. Biedt het voor META de broodnodige rots in de TikTok-branding of… blijkt het toch eerder een wakke pleister op een houten been voor de massale diaspora van gebruikers? Time will tell. Gelukkig heb jij nu wél drie eenvoudige manieren in handen om het walhalla van de extravert, die deksels succesvolle reel, naar jouw introverte hand te zetten. Dus, waar wacht je op? Je eerste reel gaat zichzelf niet filmen, toch?


Je bent hier nog, dus… je voelt je nog niet hélemaal gerustgesteld. Zit je misschien nog met vragen, weet je niet goed waar te beginnen of wens je eerder professionele ondersteuning en begeleiding op maat, op vlak van social media management, copywriting en content creation of strategische social advertising? Aarzel dan niet om guyGANT te contacteren voor een vrijblijvend gesprek. Samen onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om jouw merk zo optimaal mogelijk op de kaart te plaatsen. Want jouw succes? Dat is voor guyGANT het allerbelangrijkste. Reel-ly, reel-ly, reel-ly!

bottom of page