top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Je engagement verhogen: 5 concrete tips om meer likes te krijgen

Je engagement verhogen op social media? Da’s cruciaal voor het succes van je profiel. Want zeg nu zelf: je schrijft niet voor jezelf, toch? Of je nu een content creator, bedrijf, influencer, kantoor of restaurant bent: een grote betrokkenheid betekent niet alleen meer zichtbaarheid voor je waarden, missie, diensten en unieke verhaal, maar bezorgt je ook meer bezoekers, volgers en activiteit op je social media kanalen. Kortom, ‘t wordt hoog tijd om je engagement te verhogen - en juist om die reden geeft guyGANT jou in deze blog 5 praktische tips om meer likes te krijgen! Let’s go!  


Ga de interactie aan voor meer engagement


Zoals de naam zelf zegt, is social media een ‘sociaal platform’ bij uitstek. Je engagement verhogen begint dan ook allemaal met interactie, dialoog en actief luisteren. Bekijk het gerust als een eerste date: wanneer je alleen maar over jezelf praat, haakt je gesprekspartner af. En terecht! Neem de tijd om te reageren op opmerkingen, reageer op content van anderen, stuur relevante profielen af en toe een privébericht en laat zien dat je betrokken bent in je online community. Je engagement verhogen is een spelletje van ‘geven en nemen’, dus, om de wijze filosoof Tim Berlake te citeren: what goes around comes around! 


Gebruik hashtags om meer likes te krijgen


Hashtags fungeren als signaliserende wegwijzers op social media. Waareuh?! Daareuh! Ze helpen gebruikers immers om jouw posts te vinden. Wil je meer engagement? Maak dan constructief gebruik van enkele relevante hashtags - zonder keyword stuffing, graag! - die niet alleen naadloos aansluiten bij de niche van je bedrijf, restaurant of onderneming, maar ook voldoende zoekvolume hebben bij je doelgroep. Dit kan leiden tot meer merkbekendheid en zichtbaarheid, waardoor je meer likes krijgt én je engagement verhoogt. Let’s start tagging the shit out of your posts - en jep, vergeet ook je alt-tags niet!


Wees consistent om je engagement te verhogen


Er zijn drie zaken belangrijk om meer engagement te krijgen: consistentie, consistentie en nog eens consistentie. Allez dan, en misschien een beetje social media advertising! Door geregeld - en op relatief vaste, consistente momenten - nieuwe content online te plaatsen, in lijn met het DNA en de branding van je onderneming, creëer je niet alleen recurrente touchpoints met je doelgroep, maar vergroot je ook de kans dat ze je één of meerdere posts van je te zien krijgen. Kortom, experimenteer om de juiste frequentie te vinden en je zult het snel merken: consistentie is dé manier om je engagement te verhogen en meer likes te krijgen!


Betrek je volgers actief voor meer engagement


Jij voelt je graag gehoord, nee? Wel, je volgers willen dat ook. Door mensen actief te betrekken bij je posts, creëer je niet alleen een (h)echte, sterke community van woord en wederwoord, maar slaag je er ook moeiteloos in om je engagement te verhogen. Stel daarom vragen in je posts, organiseer polls, maak gebruik van carrousels, laat je volgers reageren met een bepaalde emoji en moedig profielen aan om hun mening te delen over een onderwerp. Op die manier hou je de vinger aan de pols, weet je wat er speelt in je doelgroep en… slaag je er alweer in om meer engagement en likes te krijgen! Win-win, toch?


Focus op kwaliteit om meer likes te krijgen


Hoewel regelmatig posten, met de juiste frequentie en consistentie, belangrijk is, mag je focus nooit komen te liggen op kwantiteit. Want laten we meteen eerlijk zijn: social media wordt al méér dan genoeg overspoeld door woordkakkerij, klinkklare nonsens en hersenloze bagger. Zorg er dus voor dat al jouw posts, zowel tekstueel als visueel, boeiend en aantrekkelijk zijn. Een doordachte contentkalender zal niet alleen je huidige volgers verrassen,  met meer engagement als gevolg, maar ook nieuwe volgers aantrekken. Kortom, wil je je engagement verhogen en meer likes krijgen op social media? Dan vormt kwaliteit dé sleutel tot succes!


Je merkt het meteen: je engagement verhogen op social media is geen bizarre kernfysica, maar eerder op een menselijke, sociale manier kijken naar social media. Het is een geleidelijk proces dat inzet op kwaliteit, activatie, interactie en consistentie. En met deze vijf tips heb jij alvast alle tools & knowhow in handen om met je eigen social media profielen aan de slag te gaan! Klaar om meer likes te krijgen op je volgende post? Happy writing! 


Oh, je bent er nog? Da’s mooi! Als dat betekent dat je liever wilt samenwerken met een freelance copywriter en social media manager om meer bereik, meer zichtbaarheid en meer engagement te  krijgen, dan biedt guyGANT jou met veel plezier een professionele begeleiding en ondersteuning op maat aan. Aarzel niet om een vrijblijvend gesprek aan te vragen via de guyGANT-website en… let’s write your story right. Together!



bottom of page