top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Je positie op Google verbeteren: 3 tips om hoger te ranken

Even een open deur intrappen: de positie op Google van je website is belangrijk. Allez dan, enórm belangrijk. Een hogere ranking betekent immers niet alleen meer zichtbaarheid, bereik en merkbekendheid voor je website, maar resulteert ook in een drastische stijging qua verkeer, potentiële klanten en inkomsten! Kasjing kasjing, dixit kassa. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Het moet echter wel gezegd: de concurrentie voor die felbegeerde topposities is groot. Heel groot. En zonder gigantische SEO- of SEA-budgetten zal je organisch vol aan de bak moeten om je ranking te verbeteren, dus…


Hoe bezorg je jouw website, zonder ervoor te moeten betalen, de beste kans op succes om een hogere positie in Google te bekomen? Hoe kan je klimmen in de ranking om je concurrentie - letterlijk! - te overstijgen? En hoe verbeter je de prestaties van je verschillende webpagina’s om meer rendement uit je digitale inspanningen te halen? Deze blog van guyGANT belicht drie belangrijke tips om de positie van je website op Google te doen stijgen naar ongekende hoogten! Je hebt toch geen hoogtevrees, hé?


Tip 1 - Focus steeds op kwaliteit


Kwaliteit boven kwantiteit. Eigenlijk geldt dat voor alles in het leven, dus… waarom ook niet voor de positie van je website? Het algoritme van Google is immers ontworpen om de websites die bezoekers relevante inhoud verschaffen te belonen. Hoe waardevoller de inhoud, hoe beter de ranking. De content op je website moet dus niet alleen informatief, nuttig en goed geschreven zijn, maar ook regelmatig worden herwerkt, aangevuld en geüpdatet. Wil jij een hogere ranking op Google? Dan wordt het hoog tijd om te investeren in je website! Let’s go!


Tip 2 - Kies de juiste zoekwoorden


Even kort: zoektermen of trefwoorden zijn de woorden, woordgroepen en zinnen die mensen gebruiken om zaken op te zoeken in Google. Door relevante zoekwoorden, interessant voor jouw bedrijf of niche, op een vlotte, natuurlijke manier te verwerken in de content van je website en metatags, help je Google om beter te begrijpen waarover je site gaat. Het resultaat? Een hogere positie op Google! Yihaaa! Ben je klaar om de ranking van je website te verbeteren? Kies dan de juiste zoekwoorden en begin gerust je positie op Google te boosten!


Tip 3 - Verkondig je website vaak


Jezus verkondigde het woord van de Heer, jij het woord van de heer-lijke website. Quasi hetzelfde, lijkt me. Hoe meer mensen je website bezoeken, hoe hoger de positie van je website op Google. Om over het stijgende aantal potentiële klanten en leads nog maar te zwijgen, natuurlijk! Vergeet dus zeker niet om vaak je website te promoten via social media, andere (digitale) kanalen of e-mailmarketing. Zo creëer je (back)links die niet alleen de ranking van je website verbeteren, maar ook de zicht- én vindbaarheid van je website zullen verhogen. Win-win much? Ik dacht het wel! Op naar een hogere websitepositie!


Voilà sé, meer moet dat niet zijn: drie eenvoudige, maar uiterst efficiënte tips om de ranking van je website in Google te verbeteren. Organisch én gratis, nota bene! Door te focussen op kwaliteit, de juiste zoektermen te analyseren en gebruiken én meer bezoekers naar je website te trekken, klim je - let op: traag maar gestaag! - naar de eerste pagina van Google en bemachtig je een betere positie voor je website. Happy ranking, guys and girls, the only way is up, dus… zien we elkaar aan de top?


Zoek je een partner, digital native en storyteller om jouw social media en/of website te optimaliseren, zodat je niet alleen hoger scoort in de ranking op Google, maar ook meer betrokkenheid en brand awareness genereert op je verschillende social media kanalen of website? Dan vormt guyGANT het krachtig creatieve klankbord en de ideale copywriting agency om je wagonnetje aan te hangen! Surf snel naar de website, don’t be a stranger, kom gezellig op de koffie en haal meer rendement!

bottom of page