top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Hoe ziet een goede homepage eruit? 6 tips en bouwstenen

De homepage op je website? Dat is vaak het eerste wat je potentiële klanten te zien krijgen van je bedrijf. Zie het gerust als de etalage van je digitale winkel: het moet uitnodigend zijn, moet direct de aandacht trekken, moet gebruiksvriendelijk werken, moet duidelijk maken wat je te bieden hebt én moet leiden tot meer conversies of sales. Oftewel: een goede homepage is cruciaal. Dus, welke elementen heeft een goede homepage nodig? Hoe kan jouw homepage zich onderscheiden van de rest? En welke bouwstenen leiden tot een efficiënte homepage? In deze blog van guyGANT krijg je zes cruciale tips voorgeschoteld, dus… lees gauw verder! 


Wat is een homepage, eigenlijk?


De homepage van je website is de eerste pagina die bezoekers te zien krijgen wanneer ze naar je domein surfen. Het is als de voordeur van je huis en geeft meteen een eerste indruk van wie je bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Een goede homepage moet om die reden duidelijk je merkidentiteit en branding weerspiegelen, je diensten of producten in de spotlight plaatsen en bezoekers aansporen om de rest van je website verder te verkennen. Zo verklein je je bounce rate, verbeter je het verkeer naar je website, krijg je een betere ranking op Google en verhoog je je conversies. Mooi, toch?!  


6 bouwstenen van een goede homepage:


  • Het eerste tekstblok: Je eerste paar zinnen, dat is het allereerste wat bezoekers te zien krijgen, dus… make your copywriting count! Zet je visie in de verf, plaats je propositie centraal en trigger je bezoekers om verder te scrollen op je website!


  • Wat je zegt over jezelf: Mensen doen zaken met merken waarmee ze zich kunnen identificeren. Geef daarom in je ‘about’-sectie een korte introductie van wie je bent, wat je uniek maakt, waar je voor staat en hoe je je onderscheidt in de sector.


  • Klanten en social proof: Laat zien dat je een betrouwbare partner bent door social proof toe te voegen. Van reviews tot logo’s: maak duidelijk aan potentiële klanten dat je niet alleen heel wat ervaring, maar ook tevreden klanten hebt!


  • Je diensten of producten: Geef een helder overzicht van de diensten of producten die je aanbiedt. Vertrek vanuit de noden van je prospect en benadruk het effect dat je hebt op het leven of de business van je klanten. Herkenbaarheid werkt.



  • De broodnodige footer: Verzamel alle praktische (en juridische) informatie over je bedrijf in een overzichtelijke footer. Denk bijvoorbeeld aan je contactgegevens, social media kanalen of belangrijke andere pagina’s.

Je kunt er eigenlijk niet langer omheen in een gedigitaliseerde wereld: een goede homepage - pssst, maak’m zéker ook mobielvriendelijk! - is essentieel voor het succes van je website en je bedrijf. Door deze 6 cruciale bouwstenen te integreren, kan je ervoor zorgen dat je homepage effectief is in het aantrekken van bezoekers, het verhogen van je positie op Google, het vastleggen van hun interesse, het genereren van meer rendement en het omzetten van leads in klanten. Kortom, hoog tijd om je homepage te optimaliseren!


Zoek je eerder een ervaren freelance copywriter om je webteksten een broodnodige boost te geven? Wil je graag samenwerken om je externe communicatie, incl. social media, te boosten? En zoek je een betrouwbare partner op vlak van digitale marketing en social media advertising? Dan helpt guyGANT je erg graag. Surf meteen naar de website, vul vrijblijvend het contactformulier in en prik een momentje voor een koffietje of twee. Want jouw verhaal? Wel, dat verdient het om juist geschreven te worden.

bottom of page