top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Hoe viraal gaan op TikTok: 6 praktische tips

Hot, happening en immens populair: er is al heel wat geschreven over de steile opmars van het social media platform TikTok. TikTak? Nee, TikTok. Oftewel: het platform dat ons allemaal - jep, ook volwassenen! - aan het filmen, dansen, creëren en lachen heeft gekregen. Met zijn razendsnelle groei heeft TikTok in een mum van tijd de wereld veroverd, laat het ieders ster voor een handvol seconden stralen. Het geeft elke gebruiker een eigen, uniek platform, maar… hoe kan je je organisch bereik verhogen? Hoe slaag je erin om viraal te gaan op TikTok? En waar moet je op letten om je posts een duwtje in de rug te geven? Wel, deze blog van guyGANT helpt je alvast op weg met vijf praktische TikTok-tips!


TikTok, hét platform van iedereen


TikTok heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en trekt ondertussen al miljoenen gebruikers van over de hele wereld aan. Van jong tot minder jong, trouwens! Met zijn unieke algoritme, dat een groot organisch bereik mogelijk maakt en de FYP-inhoud resoluut en razendsnel baseert op - en aanpast aan - iemands interesses, biedt TikTok een ongekende opportuniteit. Van individuen tot bedrijven: TikTok wint steeds meer aan belang, biedt heel wat engagement en voordelen én vormt stilaan een onmisbaar onderdeel in je social media marketing. Wat denk je: klaar om viraal te gaan op TikTok?


Waarom TikTok gebruiken als bedrijf?


Of je nu wilt inzetten op copywriting, contentmarketing of social media: je creëert nooit voor jezelf, maar voor je doelgroep of buyer persona. Als bedrijf, organisatie of restaurant is het dan ook essentieel om aanwezig te zijn waar (een deel van) je doelgroep zich bevindt. Met TikTok kan je gemakkelijker Gen Z bereiken, een generatie die vaak moeilijk bereikt wordt via traditionele marketingkanalen en ‘oudere’ social media platformen als Facebook of LinkedIn. Bovendien biedt TikTok een speelse, luchtige en informele omgeving, waarin merken kunnen laten zien wie ze écht zijn en een authentieke band kunnen opbouwen met de doelgroep. 


6 tips om viraal te gaan op TikTok:


  • Speel in op trends: TikTok draait om trends, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent - en blijft! -  van wat er gaande is. Wees aanwezig op het platform, spring op de nieuwste trends en geef er een unieke, opvallende draai aan. Klaar om viraal te gaan op TikTok?!


  • Grijp meteen de aandacht: De eerste seconden van je TikTok-video zijn cruciaal. Zorg er dus voor dat je meteen de aandacht van de kijker trekt door iets verrassends, gewaagds, grappigs of intrigerends te laten zien. Tekst op je video kan hier zeker bij helpen!


  • Denk na over je audio: Geluid speelt een immense rol op TikTok. Kies een pakkend nummer, spring op een ‘trending audio’ of gebruik originele geluidseffecten om je video extra impact te geven. Kortom, wil je viraal gaan op TikTok? Focus dan volop op je audio!


  • Zorg dat ze blijven kijken: Houd je video interessant om ervoor te zorgen dat mensen blijven kijken tot het einde. Voeg variatie toe in je shots, gebruik snelle overgangen en focus op storytelling om je kijkers geboeid te houden. Het algoritme beloont je hiervoor met plezier!


  • Wees consistent: Ook op TikTok is branding cruciaal. Bouw daarom niet alleen aan een unieke, herkenbare stijl, maar plaats ook regelmatig nieuwe content. Op die manier creëer je een trouw publiek en vergroot je bij elke post je kans om viraal te gaan op TikTok! 


  • Houd het luchtig: TikTok is een ludiek platform dat draait om snelheid en creatief plezier - en dat moet je als bedrijf respecteren. Wees niet te formeel, niet te corporate, niet te stijf en niet te afgeborsteld. Je zult het snel genoeg merken: dat werkt absoluut niet!


Ben je klaar om de wereld van TikTok te veroveren? Gelijk heb je! Met deze 6 praktische tips in je achterzak ben je niet alleen gewapend om TikTok op de juiste - lees: leuke, lollige en luchtige! - manier te gebruiken, maar heb je ook alle tools in handen om meer rendement te halen en viraal te gaan op TikTok! Laat je creativiteit de vrije loop, geniet van het creatieve proces, maak plezier op het platform en zet de tanden in je TikTok-strategie. Want, wie weet… word jij wel de volgende TikTok-ster! Let’s go viral, baby!


Lijkt dit toch geen ‘walk in the park’ en wil je liever professionele ondersteuning, verworven expertise en beproefde knowhow om je social media marketing zo optimaal mogelijk in te zetten? Zoek niet verder! Surf snel naar de website van guyGANT, neem rechtstreeks contact op via het contactformulier en geef je copywriting, contentkalender en/of social media management vleugels! Viraal gaan op TikTok, meer volgers op LinkedIn, meer rendement op Instagram en meer verkeer naar de website? Awel sé, challenge accepted!

bottom of page