top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Het belang van SEO: 5 tips om de ranking van je website op Google te verbeteren

Als bedrijfseigenaar of ondernemer weet je dat opvallen in een gedigitaliseerde wereld moeilijk kan zijn. Over een fameus understatement gesproken. Spoiler alert: maak er gerust ‘héél moeilijk’ van, maar… moeilijk betekent gelukkig niet onmogelijk! En door in te zetten op SEO zet je alvast een stap in de goede richting. Met zoveel concurrentie is het immers cruciaal om je website en online aanwezigheid te optimaliseren - zowel voor zoekmachines als voor potentiële klanten.


Benieuwd naar het belang van SEO om de positie van je website op Google te verbeteren? Klaar om jouw visibiliteit te verhogen en meer bezoekers en verkeer naar je website te halen? Bereid om je website SEO-proof te optimaliseren om je concurrentie zo ver mogelijk achter je te laten in de ranking? Gelijk heb je en guyGANT helpt je daar graag bij! Deze blog geeft jou vijf essentiële SEO-tips om vandaag mee aan de slag te gaan. Let’s go!


Doe een zoekwoordanalyse


Via een zoekwoordanalyse identificeer je de termen, woorden en zinnen die potentiële klanten gebruiken om te zoeken naar producten en diensten als de jouwe. Kortom, deze analyse is op vlak van SEO enorm belangrijk voor je ranking. Door deze zoekwoorden (of trefwoorden) voldoende te incorporeren op je website, zowel in de inhoud als in de metatags, vergroot je de kansen van je website om een hogere ranking in de zoekmachineresultaten te bemachtigen. Klimmen maar, Nirmal Purja SEO-style!


Verbeter je structuur en inhoud


Een goed gebouwde website, met een duidelijke navigatie en logische websitestructuur, is cruciaal voor jouw SEO-succes en kan de ranking van je website drastisch verhogen. Google likey! Naast de structuur, vormt ook de inhoud een belangrijk aspect voor de SEO-zoekmachine om de Google-positie van je website te bepalen. Neem je zoektermen zeker op in de koppen, subkoppen en in de inhoud én vergeet je afbeeldingen niet te beschrijven via alt tags. Alle beetjes helpen om meer rendement te genereren!


Vergeet je lokale verankering niet


Heeft je bedrijf een fysieke locatie? Mooi zo, zorg er dan zeker voor dat je jouw lokale SEO weet te optimaliseren. Door deze locatie op te nemen in de inhoud en metatags van je website - en bovendien je Google My Business te claimen - zorg je ervoor dat je bedrijf opgenomen wordt in online platformen à la Yelp of Gouden Gids. Dit helpt niet alleen om je websiteranking te verbeteren, maar ook om meer bezoekers naar je website te trekken! Get ready to convert them!


Denk aan je mobiel gebruik


All hail the smartphone! Aangezien steeds meer mensen hun smartphone gebruiken om online naar producten of diensten te zoeken, is het cruciaal om je website zo mobielvriendelijk mogelijk te maken. Je klanten moeten namelijk eenvoudig in staat kunnen zijn om te navigeren op een klein(er) scherm. Bovendien geeft Google de voorkeur aan mobielvriendelijke websites in zijn zoekresultaten, waardoor mobile friendliness een belangrijke SEO-factor is om rekening mee te houden als je je webranking wilt verbeteren.


Gebruik je social media


Social media - en een doordachte marketingstrategie op vlak van social media marketing - is een geweldige manier om je bedrijf te promoten, waardevolle content te delen of in contact te komen met potentiële klanten. Ook stelt social media je in staat om kwalitatieve backlinks naar je website te genereren. Deze backlinks (of: links van andere websites naar de jouwe) tellen voor Google mee in het bepalen van je websiteranking en helpen de ranking van je website in de zoekmachines te verbeteren. Let’s (back)link it up!


De kracht en het belang van SEO? Dat kan je amper onderschatten. Bovendien liggen er heel wat quick wins binnen handbereik, die je vandaag nog kunt beginnen optimaliseren! What are you waiting for?! Door deze SEO-tips te volgen en je website grondig - en blijvend, want rest assured: een website is nooit ‘af’! - onder handen te nemen kan je de zichtbaarheid van je bedrijf in de zoekmachineresultaten verbeteren en meer potentiële klanten aantrekken.


Ben je klaar om de vruchten te plukken van je online aanwezigheid en succesvol je websiteranking op Google te verbeteren? Dan wil guyGANT je daar enorm graag bij helpen en is het tijd om je SEO te optimaliseren! Neem vrijblijvend contact met me op om samen jouw online aanwezigheid, op basis van digitale strategy, SEO-copywriting, content creation en/of social media advertising, bij te schaven. The sky is the limit, so start climbing with me!

bottom of page