top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Gen Z bereiken via marketing: 5 concrete tips

Gen wie?! Gen Z! Oftewel: de generatie van morgen én overmorgen. Er zijn ondertussen al ontelbare gazetten, blogs, magazines en columns volgeschreven over deze atypische, fluïde en lastig te bereiken generatie jongeren, maar voor veel copywriters, social media managers en marketeers vormt deze doelgroep nog steeds een groot vraagteken. Waar houdt deze generatie zich mee bezig? Hoe kan je Gen Z bereiken? En vooral: welke marketing werkt bij Gen Z? In deze blog van guyGANT krijg je vijf concrete tips om Gen Z te bereiken!


Visuele communicatie is fundamenteel


Gen Z is opgegroeid in een visuele cultuur vol dynamiek en beweging. Het zijn rasechte digital natives, die kritisch selecteren wat ze wél en niet bekijken. Maak om die reden gebruik van aantrekkelijke, actiegerichte content, zonder té afgeborsteld of gekunsteld over te komen, met een sterke focus op video (bv. reels). Door hun selectieve manier van scrollen, is het bovendien cruciaal om je boodschap snel en doelgericht over te brengen. De ‘hook’ maakt of kraakt je marketing. Alleen zo slaag je erin om hun aandacht te grijpen en Gen Z te bereiken.


Gen Z bereiken via de juiste kanalen


Wil je Gen Z bereiken met je marketing? Dan is het belangrijk om te begrijpen op welke social media kanalen Gen Z’ers zich bevinden. Facebook & LinkedIn zijn integraal gedegradeerd tot kanalen ‘voor de oude mensen’. TikTok, Snapchat, Instagram & Youtube daarentegen zijn rasechte hotspots. Het is om die reden uiterst zinvol om de social media marketing voor Gen Z doelgericht af te stemmen op hun gedrags- en gebruikspatronen. Je wilt aanwezig zijn waar zij aanwezig zijn, dus… get out of your comfort zone & start exploring other platforms!


Werk samen met niche-influencers


Influencers zijn de moderne idolen van deze generatie, wiens aanbevelingen véél meer bekeken - én vertrouwd! - worden dan traditionele advertenties. Wil je dus niet alleen Gen Z bereiken, maar je marketing ook écht bij hen laten resoneren? Dan moet je samenwerken met influencers die nauw aansluiten bij hun leefwereld, interesses en wensen. Niche-influencers vormen hier een duidelijk voorbeeld van. Hun authentieke, eerlijke en herkenbare benadering draagt bij aan hun geloofwaardigheid. En dus ook een verhoogd rendement voor je merk!


Maak Gen Z onderdeel van je marketing


Wie kent Gen Z het best? Awel sé, Gen Z zélf! Als je Gen Z wil bereiken met je marketing, geef je ze als bedrijf, onderneming of merk best een actieve bijdrage. Gen Z is een microkosmos vol ongeschreven regels en wetten, waar je te weinig van weet. Betrek de Gen Z’ers daarom bij het creatieve proces van je contentkalender, neem ze van A tot Z mee in de campagne en laat ze meedenken én uitvoeren. Ze waarderen het gevoel van betrokkenheid en genieten ervan dat hun stem gehoord en gebruikt wordt. Ownership creëert loyaliteit! Logisch, toch?


Creëer verbinding via storytelling


Traditionele marketing voor Gen Z? Vergeet het! Als je Gen Z wilt bereiken, moet je het over een andere boeg gooien. Deze generatie hecht immers enorm veel waarde aan authentieke verhalen. Ze connecteren met organisaties of bedrijven (via copywriting) die niet alleen producten of diensten aanbieden, maar écht voor iets durven staan. Een diepere betekenis, een duidelijk DNA, een uniek verhaal. Storytelling wordt dan ook een fundamenteel onderdeel van je marketing om Gen Z te bereiken, dus: wat is jouw verhaal, eigenlijk? 


Je merkt het meteen: marketing voor Gen Z vraagt een specifieke aanpak en strategie. Gen Z bereiken draait om het begrijpen van hun unieke behoefte naar authenticiteit en eerlijkheid. Om diepgaand te connecteren met elkaar én met de merken die ze volgen. Om zich volop te kunnen vereenzelvigen met het DNA van een bedrijf. Door gebruik te maken van bovenstaande tips kan je niet alleen je marketing optimaliseren, maar slaag je er binnenkort ook effectief in om de harten van Gen Z te veroveren!


Of… lijkt dit eerder op een ver-van-je-bed-show? Wil je liever terugvallen op een beproefde expertise en professionele ondersteuning? En ben je op zoek naar een betrouwbare partner op vlak van copywriting & social media management? Dan helpt guyGANT je daar erg graag bij. Contacteer guyGANT via deze link voor een vrijblijvend gesprek en wie weet bereiken we binnenkort samen jouw doelgroep! (Gen) Zied-is aan!

bottom of page