top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

De voordelen van social media advertising? 4 tips om meer ROI te behalen

Ben je klaar om met jouw bedrijf te starten met social media advertising, maar weet je niet hoe je jouw succes kunt meten en optimaliseren? Wel, je bent lang niet de enige! Steeds meer bedrijven beseffen immers het belang van social media advertising om hun businessplan en bedrijfsdoelstellingen te bereiken, maar worstelen vaak met de vraag hoe ze moeten starten met het maken, plaatsen, testen, meten en opvolgen van social media advertenties. Klinkt dit herkenbaar? Awel…


Lees dan zeker verder, want guyGANT neemt je mee in de wondere wereld van social media advertenties! Wil jij ook de resultaten van je social media advertising analyseren, je social media strategie optimaliseren én je return on investment maximaliseren? Prima, dan vormt deze blog van guyGANT alvast een eerste, belangrijke stap in de goede richting! Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je helpen om je advertenties op social media te meten. Hallo, meer return on investment!


Bepaal duidelijke doelstellingen en KPI’s


Oké, de eerste stap is gezet: je wenst te starten met social media advertising. Een goede - en anno 2023 broodnodige! - keuze, maar hold your horses. Voordat je begint met adverteren op social media, is het cruciaal om voor jezelf en je bedrijf duidelijk te bepalen wat je wilt bereiken. Wil je je merkbekendheid vergroten, de betrokkenheid op social media verhogen, meer websiteverkeer stimuleren, kwalitatieve leads genereren of heb je nog een andere bedoeling? Door glasheldere SMART-doelstellingen en KPI’s te bepalen, creëer je een duidelijke blueprint naar succes. Hoog tijd om dat plan uit te voeren!


Gebruik tracking tools ter analyse


Meten is weten, toch? En uiteráárd wil jij weten of je met je social media advertising op goede weg bent om je SMART-doelstellingen (SMART = Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) te behalen! Gelukkig bieden de meeste platformen op social media hun eigen analyse- en tracking tools om de prestaties van je social media advertenties te volgen en, indien nodig, bij te sturen. Door je social media advertising regelmatig te controleren en kritisch onder de loep te nemen, speel je kort op de bal, leer je erg veel bij en bezit je alle kennis om je advertenties op social media te optimaliseren.


Durf te experimenteren met A/B-testing


Je hebt deze boutade sowieso al vaker gehoord: Rome werd niet op één dag gebouwd. Wel, hetzelfde geldt voor je social media advertising en contentkalender. De beste advertenties op social media zijn immers het resultaat van trial and error, van bijschaven, herwerken en perfectioneren, van proberen, testen en optimaliseren. All day, errrday! Een eenvoudige methode om na te gaan wat werkt en niét werkt is het uitvoeren van een A/B-test. Door twee verschillende versies van dezelfde advertentie te maken en te controleren welke beter presteert, zie je meteen welke social media advertenties het meest resoneren bij jouw doelgroep en… wat je dus vaker mag - en moet! - gebruiken!


Leer je doelgroep kennen en waarderen


De kern van social media en social media advertising? Simpel: (h)echte relaties opbouwen en verbindende bruggen bouwen met je doelgroep. Wees daarom niet bang om je publiek te leren kennen door in gesprek te gaan met je volgers. Dialogue is key! Vraag gerust welke social media advertenties ze zouden willen zien, zodat jij met je social media advertising tegemoet kunt komen aan hun wensen, vragen of noden. Dit zal jou of je bedrijf niet alleen helpen om meer vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen, maar biedt ook enorm waardevolle inzichten om het succes van je social media advertenties te maximaliseren!


Je merkt het meteen: social media advertising hoeft geen ingewikkelde, ondoorzichtige black box te zijn. Sterker nog: je hebt eigenlijk alle tools in handen om meer succes en return on investment te boeken! Door duidelijke doelen te stellen, kritisch je social media advertenties onder de loep te nemen, te testen en experimenteren welke advertenties het best werken én te investeren in community building door je doelgroep echt te leren kennen, haal jij in een mum van tijd het meeste uit je social media. Happy advertising, everyone!


Wil je liever volledig ontzorgd worden op vlak van je advertenties op social media? Heb je meer zin om te kunnen terugvallen op beproefde expertise en professionele ondersteuning van een social media agency? Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die ervoor zorgt dat je social media advertising het gewenste resultaat bereikt? Search no longer! Contacteer guyGANT snel voor een eerste vrijblijvend gesprek, voor een diepgaande workshop op maat en/of voor de start van een langdurige, vruchtbare samenwerking!


Let’s freaking go!

bottom of page