top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

De perfecte Instagram feed: 4 tips om mee rekening te houden

Het wordt met de dag belangrijker om je gram te halen… op Instagram! Instagram fungeert namelijk steeds vaker als uitnodigend welkomstbord van je digitale winkel. Een etalage die een duidelijke inkijk geeft in wie je bent, wat je doet, welke zaken je aanbiedt en waarvoor je staat. Een visitekaartje om een positieve, zelfs blijvende eerste indruk na te laten. Om die reden is het cruciaal om met je Instagram feed een sterke visuele identiteit te creëren die je volgers - en vooral: potentiële klanten! - weet te triggeren en aantrekken. Maar hoe maak je de perfecte Instagram feed? Waar moet je rekening mee houden? En welke stappen kan je ondernemen? Say no more, want guyGANT geeft je met veel plezier vier glasheldere tips om de perfecte Instagram feed vorm te geven. Let’s freaking go!


Tip 1 - Kies je kleurenpalet


Wil je als bedrijf, merk of brand inzetten op social media, dan is het cruciaal om op voorhand de esthetiek van je Instagram feed te bepalen. Mensen worden immers sterk aangetrokken door een samenhangend visueel verhaal. Welke kleuren passen bij je merkidentiteit? Welke look & feel wil je creëren voor je doelgroep? Welk palet versterkt het verhaal dat je met je bedrijf wenst te vertellen? Door een inspirerend moodboard te maken en een duidelijk kleurenpalet te kiezen, zorg je niet alleen voor een recurrente, consistente branding, maar slaag je er bovendien gegarandeerd in om de perfecte Instagram feed vorm te geven! Time to show your true colours!


Tip 2 - Durf te variëren


‘t Is misschien een belachelijke boutade of huizenhoog cliché, maar verandering van spijs doet smikkelen. Een perfecte Instagram feed blaakt dan ook van de afwisseling en toont aan je doelgroep dat je durft variëren. Experimenteer met reels, carrousels, behind-the-scene footage of memes en bouw op verschillende manieren aan een (h)echte community. Bovendien levert deze variatie jou ook waardevolle data op. Je ziet namelijk meteen welke social media posts het meest resoneren bij je volgers, waardoor je je social media advertising kunt optimaliseren. Ben je klaar om de perfecte social media post te schrijven?!


Tip 3 - Wees consistent


Consistency is key. Cruciaal. Broodnodig. Van de moetens! Het vormt immers de sleutel tot succes op social media, aangezien een regelmatig ritme ervoor zorgt dat je meer contactmomenten genereert, dat je meer organisch bereik geniet, dat je meer kunt variëren in je doordachte contentkalender, dat je meer top-of-mind bent - en blijft! - bij je doelgroep en dat je meer kansen krijgt om in te spelen op de actualiteit en trends. Het resultaat? Een perfecte Instagram feed… én een blijvende indruk bij je doelgroep! Kortom, wil je graag een perfecte Instagram feed? Start creating consistently, baby!


Tip 4 - Bereid je goed voor


Allez dan, een allerlaatste platitude om het af te leren: wie zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich beter voor om vergeten te worden. Gotta love dit soort volkse wijsheden! Er bestaan enorm veel gratis tools die je bij je social media marketing kunnen helpen, niet alleen om je creatief proces te versnellen of optimaliseren, maar ook om je social media posts in te plannen en te laten publiceren. Op die manier garandeer je een consistente contentmarketing, kan je echt een gefaseerde strategie op poten zetten én slaag je er bovendien in om de perfecte Instagram feed vorm te geven voor je enthousiaste volgers! Moet er nog zand zijn?!


Kamiel Spiessens zong het al vele jaren geleden: “‘t is niet moeilijk, ‘t is gemakkelijk". Door bewust met je contentmarketing aan de slag te gaan, genereer je niet alleen waardevolle data om je inspanningen te meten, maar stel je ook de perfecte Instagram feed samen om meer rendement en return on investment te boeken. Van de juiste kleuren tot een gezonde dosis variatie, van een doorgedreven consistentie tot een ijzersterke voorbereiding: met deze tips zorg jij er binnenkort voor dat je Instagram feed eentje is om in te kaderen! Picture perfection incoming… just like you!


Hmm, je bent hier nog? Weet je toch niet helemaal van welk hout pijlen te maken? Heb je geen tijd of goesting om je bezig te houden met je social media marketing? Haal je veel liever professionele ondersteuning in huis op vlak van social media management? Dan vormt guyGANT jouw rots in de branding op vlak van contentcreatie en inbound marketing! Plan gerust een vrijblijvend koffietje met me in - fysiek, digitaal, in de metaverse: mij is’t om’t even! - en maak je alvast klaar voor een langdurige, vruchtbare en… gezellige samenwerking! Jouw verhaal? Dat verdient het om juist verhaald te worden. Let’s do this together!

bottom of page