top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

De meerwaarde van social media marketing? 5 voordelen voor jouw bedrijf!

Als ondernemer, eigenaar of business owner heb je het ongetwijfeld al meerdere malen gelezen of gehoord: social media marketing is enorm belangrijk voor je bedrijf. Amen to that, brother! Sterker nog, je kunt er eigenlijk nog maar nauwelijks omheen. Volgens velen vormt deze manier van marketing immers een absolute must en cruciale cornerstone in een moderne, efficiënte en weldoordachte marketingstrategie. Zéker anno 2023! En dat…


Kan guyGANT alleen maar beamen en volmondig toejuichen! The buzz is real - en het belang van social media blijft ieder jaar opnieuw stijgen. Social media marketing biedt ondernemers en bedrijven namelijk héél wat unieke voordelen en pluspunten om zich te onderscheiden van de concurrentie. Ben je benieuwd naar de meerwaarde van social media marketing voor jou en je bedrijf? Gelijk heb je! Hier zijn alvast vijf redenen waarom jouw bedrijf gebaat zou zijn bij social media marketing!


Meer verbinding met je doelgroep


De hoogdagen van de meer traditionele, outbound marketingmethoden, zoals billboards, TV-commercials of airtime op de radio? Die zijn al langer dan vandaag voorbij. Tegenwoordig verwachten consumenten - en gelijk hebben ze! - een persoonlijker, (h)echter en meer direct contact met jouw bedrijf. Door op de juiste manier aan social media marketing te doen (lees: door waardevolle content te delen met je publiek) op platformen als Facebook, Instagram, Pinterest of LinkedIn kan je veel eenvoudiger bruggen bouwen en converseren met je doelgroep. Community building? Check!


Meer visibiliteit en bereik


Via jouw eigen kanalen en content heb je meerdere keren per week - hold your horses, Sir Spamalot: kwaliteit boven kwantiteit! - de kans om een breed publiek te bereiken en te bouwen aan je brand awareness. Kortom, via social media marketing creëer je dagelijks meer bereik en visibiliteit voor je bedrijf - en dat bovendien bij de juiste doelgroep! Social media marketing biedt jou immers alle tools om een zo relevant mogelijke doelgroep kennis te laten maken met je bedrijf of producten. Hoor jij de kassa al rinkelen?


Meer inzicht in je klantengedrag


Door op een waardevolle manier actief te zijn op social media en door open te staan voor de vragen, noden, problemen, opmerkingen en/of suggesties van je doelgroep, bouw je voortdurend mee aan de creatie van een warme, authentieke en loyale community. De dialoog staat namelijk centraal bij social media marketing, waardoor je meteen ook een duidelijk inzicht - en beter begrip! - krijgt van je customer behaviour. Met deze bevindingen kan je bedrijf vervolgens aan de slag gaan om een nóg betere klantenservice aan te bieden. Win-win much!


Meer top-of-mind merkbekendheid


Social media marketing is een marathon. Just stating facts here! Het is er bovendien één die je bedrijf of business, in plaats van bloedbleinen, stekende verzuring en gebroken knieën, erg veel voordelen oplevert. Allez, ‘t is te zeggen: zolang je voldoende consistentie aan de dag legt, tenminste. Door consequent te posten op social media deel je niet alleen verschillende soorten waardevolle content, maar hou je je merk ook top-of-mind bij je volgers én verhoog je je merkbekendheid. Kortom, wanneer je klant besluit om een aankoop te doen, aan wie denkt-ie dan? Juist! Niét aan je concurrent!


Meer data om te optimaliseren


Social media marketing wordt soms pejoratief afgeschilderd als Spielerei of ‘jolig doen op Instagram of Facebook’, maar is wel degelijk een cruciale vorm van marketing. En daar… horen natuurlijk data bij, hoera! Platformen à la META, LinkedIn, Pinterest of TikTok bieden jou en je bedrijf immers waardevolle analyses - zowel demografisch als psychografisch, nota bene! - om je doelgroep beter af te bakenen, te begrijpen én je marketinginspanningen beter af te stemmen op hun noden en wensen. Hallo, optimalisatie! Hallo, meer sales!


Safe to say, het belang van social media marketing valt niet te ontkennen. Of onderschatten! Social media marketing vormt een cruciaal onderdeel in de marketingstrategie van elk brand of bedrijf. Het biedt jouw bedrijf niet alleen een enorme meerwaarde op vlak van meetbare kostenefficiëntie, maar levert ook heel wat unieke voordelen op om meer conversies te genereren. Hoog tijd, dus… om ermee aan de slag te gaan, toch?! You go, girl!


Wens je toch liever professionele ondersteuning en beproefde expertise op vlak van contentmarketing om je social media te professionaliseren en er écht rendement uit te halen? Don’t be a stranger en neem contact op met guyGANT. Want jouw verhaal? Dat verdient het om op een doordachte manier gebracht te worden. En daar helpt guyGANT je enorm graag bij. Let’s write your story right through social media marketing. Together!

bottom of page