top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

De kracht van traditie: wat zijn de voordelen van offline marketing?

Offline marketing, bestaat dat überhaupt nog?! Dergelijke opmerkingen tonen duidelijk aan dat de waarde van offline marketing steeds vaker over het hoofd wordt gezien in een gedigitaliseerde, online wereld, maar… is dit eigenlijk wel terecht? Werken de oude, ‘gouden’ en vertrouwde methodes niet langer? En zijn er voor bedrijven écht geen voordelen van offline marketing meer te bespeuren? In deze blog van guyGANT nemen we deze vorm van marketing grondig onder de loep, dus lees gauw verder! 


Om te beginnen: wat is offline marketing?


Offline marketing - ook wel traditionele marketing genoemd - omvat alle marketingactiviteiten en -campagnes die plaatsvinden buiten de digitale wereld. In plaats van de focus te leggen op SEA, social media advertising of SEO, richt offline marketing haar pijlen op de meer ‘fysieke’ vormen van marketing, zoals advertenties in kranten of tijdschriften, flyers, billboards, radiospots of evenementen. 


Waarom investeren in offline en online marketing?


Hoewel offline marketing zeker zijn voordelen heeft voor een bedrijf, is het cruciaal om ook de online marketing niet te vergeten in je marketingstrategie. Zéker om Gen Z te bereiken! Een gedigitaliseerde wereld biedt namelijk heel wat mogelijkheden om je doelgroep te targetten via diverse, online kanalen, waardoor een gezonde mix van beide - met verschillende touchpoints - gegarandeerd de beste resultaten oplevert. Verandering van spijs doet eten, toch?!


Wat zijn de voordelen van offline marketing?


  • Je bereikt je offline doelgroep: We vergeten dit geregeld, maar niet iedereen is constant online. Met offline marketing bereik je ook de mensen die minder - of niet! - actief zijn op het internet of social media.

  • Je valt veel nadrukkelijker op: In een wereld waar iedereen wordt overspoeld met social media advertising, kan een tastbare flyer of een opvallend billboard veel effectiever zijn om de aandacht te trekken.

  • Je kiest een persoonlijke benadering: Directe interacties, zoals gesprekken op een beurs of evenement, blijven een erg krachtige manier om vertrouwen te creëren en hechte relaties op te bouwen.

  • Je maakt je merk tastbaar: Mensen houden van tastbare dingen. Een gedrukte flyer, een vertrouwde brochure of een billboard in het straatbeeld voelt echt - en authentiek! - aan, wat soms ontbreekt in digitale communicatie.

  • Je creëert een diverse beleving: Offline marketing, in combinatie met je online acties, creëert meer (en verschillende soorten) touchpoints met je doelgroep. Zo bouw je volop aan je merkbeleving en breng je je merk tot leven.


Je merkt het meteen: offline marketing mag dan wel traditioneel (en ietwat ouderwets?) zijn, maar het blijft wél een waardevolle toevoeging aan elke marketingstrategie. Door de voordelen van offline marketing harmonieus te combineren met die van online marketing, zoals search engine advertising, social media marketing of SEO, creëer je een krachtige synergie die je merk naar nieuwe hoogten tilt. Kortom, laat je creativiteit - online én offline! - de vrije loop en ontdek de voordelen van offline marketing voor jouw bedrijf!


Hmmm, je bent er nog? Wens je toch meer expertise en ervaring om je marketing, copywriting en externe communicatie vorm te geven? Dan biedt guyGANT jou als freelance copywriter en/of marketeer met plezier de nodige professionele begeleiding en ondersteuning op maat. Surf snel naar de website, neem vrijblijvend contact op en geef je externe communicatie binnenkort vleugels. Want jouw verhaal? Dat verdient het om op gepaste wijze verteld te worden. Toch?!

bottom of page