top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

Branding op social media: 5 voordelen voor jouw bedrijf

De branding van je bedrijf? Da’s als een rots in de… branding, inderdaad! Een doordachte en consistente branding op social media is namelijk van cruciaal belang voor het digitale succes van je bedrijf. Ongeacht de grootte! Branding op social media heeft immers de kracht om je van je concurrenten te onderscheiden, om je bedrijf een duidelijke identiteit te geven, om een consequent verhaal te vertellen en om (h)echte bruggen met je klanten en medewerkers te slaan. Kortom, ben jij benieuwd naar de voordelen van branding op social media? Lees dan zeker deze blog van guyGANT en laat je inspireren om je bedrijf nóg meer op de kaart te plaatsen! Let’s freaking go!


Voordeel 1 - Branding is vaak de beslissende factor voor consumenten:


Stel je even voor: jij staat in de supermarkt - ongetwijfeld met een hongerke! - en wandelt door het schap met ontbijtgranen. Een tiental vormen, een twintigtal soorten, een dertigtal smaken: hoe kies je hier in godsnaam uit? Awel sé, dat is exáct de kracht van branding - en branding op social media werkt op dezelfde manier. Van je logo tot je tone-of-voice, van je beeld- en onderwerpkeuze tot je interactie met klanten: het zijn allemaal elementen die ervoor zorgen dat jouw merk ‘topt’. Of flopt. Een sterke branding op social media vormt dan ook een cruciaal onderdeel van je bedrijf, dus… word jij binnenkort de nieuwe Oatly?! Aan het werk!


Voordeel 2 - Branding geeft jouw bedrijf een glasheldere identiteit:


Een sterk merk heeft een uitgesproken persoonlijkheid. Het vertelt een duidelijk verhaal en heeft stevige ballen aan z’n lijf. Door middel van branding op social media kan je al deze aspecten mooi in de verf zetten om je bedrijf een unieke identiteit te geven. Denk gerust aan merken zoals Apple, Nike, Coca-Cola of - vollédig in dezelfde grootorde - guyGANT: ze hebben stuk voor stuk een herkenbaar imago, een unieke flair en een consistent karakter, wat leidt tot een sterkere band met hun doelgroep. Door je bedrijf een krachtige identiteit te geven via branding op social media, kunnen je klanten zich namelijk met je onderneming gemakkelijker vereenzelvigen. Hallo, connectie!


Voordeel 3 - Branding helpt je jouw visie, missie en waarden te delen


Ondernemers en bedrijven hebben vaak een duidelijke missie en visie. Ze staan voor iets en dragen een aantal kernwaarden uit, bewust én onbewust! Branding op social media is dan ook de perfecte manier om jouw verhaal te delen met de goegemeente én een positieve - en blijvende! - indruk achter te laten. Door je boodschap op een consistente, eerlijke en oprechte manier te verspreiden, slaag je er immers gegarandeerd in om de aandacht te trekken van klanten die dezelfde waarden delen. Het duurzame merk Patagonia is hier een prachtig voorbeeld van. Kortom, wil je een duidelijke positionering met je bedrijf? Dan is branding op social media the way to go, go, go!


Voordeel 4 - Branding maakt je uniek en onderscheidt jou van je concurrenten


In de ondernemerssoep des levens - mét ballekes, duh! - moet jij er als bedrijf in zien te slagen om je te onderscheiden van de rest. Punt aan de lijn. En, spoiler alert: er bestaat griezelig veel concurrentie in je branche. Jammer, maar helaas. Een goede branding op social media biedt je gelukkig de mogelijkheid om een unieke marktpositie te claimen en je resoluut te differentiëren van je concurrenten. Het doet je immers opvallen en geeft je bedrijf iets extra’s. Out of the ordinary! Mooie voorbeelden hierbij zijn Tesla en Airbnb, die door een ijzersterke branding op social media (en ver daarbuiten) thought leadership hebben weten te claimen over een specifieke niche.


Voordeel 5 - Branding maakt jouw bedrijf menselijk en memorabel


Je wilt dat mensen positief naar je bedrijf kijken: da’s niet meer dan logisch. En liefst van al zorg je ervoor dat ze je onderneming onthouden, toch?! Wel, branding op social media vormt dé sleutel om top-of-mind te worden. Door een herkenbaar logo, een consistente visuele identiteit, een pakkende tone-of-voice, een duidelijk uitgedragen visie, een consequente contentkalender en een typische stijl veranker je je bedrijf in de hoofden van je doelgroep en maak je meteen ook duidelijk dat je bedrijf meer is dan enkel en alleen een ‘merk’. Word jij door je branding op social media binnenkort de nieuwe McDonald’s of Starbucks? Yezzurrrrr!


Safe to say: je branding op social media is allerminst een bijzaak. Het is een krachtig creatief instrument om je bedrijf naar ongekende hoogte te tillen. Niet alleen beïnvloedt het de keuzes van je doelgroep, geeft het je bedrijf een duidelijke identiteit en zorgt het voor een transparante weerspiegeling van je ‘waarom’, maar ook zorgt je branding op social media voor een unieke positionering ten opzichte van je concurrentie én maakt het je meer memorabel. Kortom, hoog tijd om met je bedrijf een doordachte merkstrategie uit te bouwen, om strategisch met je branding op social media aan de slag te gaan en om voldoende tijd, moeite én middelen te investeren in de herkenbaarheid van je merk. Succes, topper!


Ah, je bent nog steeds hier? Sterk werk, dat wordt enorm geapprecieerd! Waarschijnlijk betekent dit dan ook… dat je toch liever professionele ondersteuning, creatief maatwerk en beproefde expertise wenst op vlak van social media branding, advertising, copywriting en management! Toch?! Awel sé, je bent lang niet de enige en sterker nog: dat klinkt zelfs als een geweldig plan. Neem daarom gauw contact op met guyGANT en geef je bedrijf de communicatieve vleugels die het verdient om hoger te vliegen dan de rest. Bye bye, concurrentie & hello there, nieuwe partnership! Tot snel!

bottom of page