top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

5 tips om meer volgers op LinkedIn te krijgen

LinkedIn als professioneel platform? Velen hebben er - net als met social media tout court, hoogstwaarschijnlijk - een haat-liefdeverhouding mee. LinkedIn is immers drastisch veranderd in de afgelopen jaren. Het is niet langer uitsluitend een professioneel netwerk waarop formele berichten, bedrijfsupdates en informatieve mededelingen worden meegedeeld, maar ook een podium dat je bedrijf kan gebruiken om op te vallen, om bruggen te bouwen met je doelgroep en om meer volgers te genereren. Hoe juist? Wel, in deze blog licht guyGANT een tipje van de sluier op en ontvang je 5 tips om meer volgers op LinkedIn te krijgen! 


Blijf herkenbaar en trouw aan je merkidentiteit


Wil je dat jouw merk een belletje doet rinkelen? Herkenbaar wordt? En blijft nazinderen? Al dan niet ondersteund door social media advertising? Zorg dan voor voldoende consistentie in je post op LinkedIn. Door consequent in te zetten op doordachte copywriting en het delen van herkenbare content, met aandacht voor branding, beeldkeuze, stijl en tone-of-voice – val je veel sneller op. De kracht zit’m namelijk in de herhaling! Kwaliteit smaakt altijd naar meer, dus… wedden dat je na een paar opvallende posts meer rendement en volgers op LinkedIn krijgt? Posten maar!


Wees relevant en deel waarde met je volgers


LinkedIn-gebruikers zijn voortdurend op zoek naar boeiende bijdragen. Punt. Zeg nu zelf: da’s toch de voornaamste reden van je eindeloze ‘scrollerei’ op LinkedIn, nee?! Het delen van relevante en waardevolle content met je volgers op LinkedIn is dan ook cruciaal voor het creëren van een betrokken community. Zorg dat je posts aansluiten bij de interesses, wensen en behoeften van je doelgroep - zowel op vlak van inhoud als op vlak van stijl! - en geniet in no-time van meer volgers op LinkedIn!


Post regelmatig op je LinkedIn-profiel


Een stroom van verse, kwalitatieve content op de LinkedIn-pagina van je organisatie? Dat biedt heel wat voordelen! Het biedt je immers niet alleen meer zichtbaarheid op relevante feeds van andere profielen, maar zorgt ook voor meer contact met je doelgroep. Bedrijfspagina’s die minstens één keer per week posten, zien bovendien een sterke stijging in bereik en betrokkenheid. En meer merkbekendheid en engagement? Wel, dat leidt gegarandeerd tot meer volgers op LinkedIn, dus… druk gerust op ‘publish’! 


Reageer op reacties en stel je constructief op


Stel je even voor: je gaat met iemand op een eerste date, maar… je gesprekspartner praat de hele avond lang uitsluitend over zichzelf. Hij/Zij stelt nooit een vraag terug, is totaal niet geïnteresseerd in jouw wensen en reageert niet of nauwelijks op je opmerkingen of suggesties. Dat klinkt afschuwelijk, toch? En dat geldt ook voor je volgers op LinkedIn. Door actief te reageren, je doelgroep te betrekken en oprechte interesse te tonen, zorg je voor meer animo en betrokkenheid. Met nog meer volgers als gevolg! 


Durf jezelf zijn en grijp de kans om op te vallen


Dertien in een dozijn: da’s een mooie - lees: pijnlijke en tenenkrommende - metafoor geworden voor LinkedIn in de 21ste eeuw. De feeds raken oververzadigd, de ChatGPT-gegenereerde posts schreeuwen om aandacht en de persoonlijke borstklopperij viert hoogtij. Het is dan ook juist om die reden dat je op LinkedIn dicht bij je kern moet blijven. Durf resoluut jezelf te zijn, zoek naar kansen om op te vallen en focus op kwalitatieve, relevante content. Wedden dat je meer volgers op LinkedIn krijgt hierdoor? En ook nog eens de juiste: win-win! 


Je merkt het meteen na het lezen van deze blog: we leven niet in een sprookje. Er is helaas geen wonder-formule om meer volgers op LinkedIn te krijgen. Gelukkig geven deze tips je wél een duidelijk houvast en raamwerk om op terug te vallen. Zo leg je de fundamenten om op verder te bouwen, slaag je er na verloop van tijd in om meer in het oog te springen én kan je van jouw LinkedIn-pagina een boeiend, actief en constructief platform maken. Meer volgers op LinkedIn? Let’s get them!


Tiens, je bent er nog? Weet je niet goed waar te beginnen? Wens je nog wat extra informatie? Of zoek je een ervaren freelance copywriter en social media manager om je social media, website, mailings, blogs en/of vacatureteksten naar een hoger niveau te tillen? Dan helpt guyGANT jou met veel plezier. Neem vrijblijvend contact op via de website en pluk binnenkort de vruchten van je externe communicatie!

bottom of page