top of page
Foto van schrijverTanguy De Roeck

5 marketing fouten die je weerhouden om meer rendement te halen uit je social media

Je hebt het gegarandeerd al eens horen waaien: content is king. Or queen. En alles ertussen. In tijden van alomtegenwoordige social media marketing & advertising, wordt het voor brands immers steeds cruciaal om de aandacht te trekken van hun doelgroep met rake, kwalitatieve en hoogwaardige content. Met nét dat tikkeltje meer. Met een gevarieerde contentkalender die inspireert, entertaint, ontroert en activeert. Laten we echter eerlijk zijn: dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Er kan héél wat fout gaan op vlak van contentmarketing. In deze blog behandelt guyGANT vijf veelvoorkomende marketing fouten die je resultaten doen kelderen, zodat jij eindelijk meer rendement haalt uit je social media!


Niet weten wie je doelgroep is


Content creëren op social media zonder rekening te houden met de wensen, noden en verwachtingen van je doelgroep of zonder goed te weten aan wie je je boodschappen richt? Da’s een van de meest voorkomende marketing fouten. Dat is à la Bird Box met een blinddoek op automatische piloot rondschuifelen. Neem uitgebreid de tijd om je doelgroep te leren kennen. Focus op hun interesses, hun pijnpunten, hun vragen, hun verlangens… en speel daar mooi op in. Op die manier creëer je content die rechtstreeks aanspreekt en véél beter zal resoneren bij je doelgroep. Met véél meer return on investment! Want wees even eerlijk: je schrijft toch niet voor jezelf?!


Geen distributie of repurposing


Je hebt geweldige content gecreëerd om duimen, vingers en eventueel nog wat andere ledematen af te likken: sterk werk! I hate to bust your bubble though, want dit is slechts een deel van de vergelijking. Een goede distributiestrategie en een doordachte aanpak op vlak van repurposing is cruciaal om jouw content bij de juiste mensen terecht te laten komen. Je doelgroep zit immers op verschillende kanalen en elk individu reageert beter op een bepaald type content. Spendeer om die reden voldoende aandacht aan de distributie van je content via social media posts, e-mail, blogposts, reels of website en hergebruik je content in verschillende formats. Gedaan met marketing fouten!


Geen toegevoegde waarde bieden


"Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken!" Een kemel van een marketing fout. Schreeuwers in de woestijn der zelfverheerlijking die uitsluitend brullen hoe knap hun product is, hoe sterk hun diensten zijn of hoe fantastisch hun bedrijfsvisie of -missie klinkt, verliezen al snel de interesse van hun publiek. ‘t Is alsof je date voortdurend over zichzelf zou zitten lullen. Nee, bedankt! Daarom is het dan ook van vitaal belang dat je voldoende varieert met je content, dat je de gefaseerde customer journey respecteert én dat je je in de eerste plaats richt op het aanbieden van toegevoegde waarde. Het promoten van je werk is één ding, maar het opbouwen van een (h)echte relatie? Da’s pas the way to go om meer organisch bereik te genereren!


Zwakke content en copywriting


Bedrijven die slappe content kakken tegen de snelheid van het licht? Ook dat is een van de meest voorkomende marketing fouten. Zoals met alles in het leven moet de kwaliteit van je content te allen tijde primeren boven de kwantiteit. Creëer dus voldoende tijd, ruimte, goesting en vrijheid om waardevolle, ijzersterke content te ontwikkelen. En dat qua inhoud én vorm, want beide aspecten moeten in elkaars verlengde liggen om je doelgroep te triggeren! Je publiek zal de moeite die je steekt in het creëren van je content appreciëren en naar waarde schatten. En als je dan ook nog eens inzet op social media advertising? Dan is’t return on investment incoming in 3-2-1…


Onvoldoende testen en optimaliseren


Marketing fouten heb je in verschillende vormen en gradaties. Iets wat misschien minder belangrijk lijkt in eerste instantie, maar wél een enorme impact kan hebben op je rendement en resultaten, zijn onvoldoende tools & testing. Experimenteer met verschillende soorten content, distribueer op verschillende tijdstippen, varieer met verschillende schrijfstijlen of wissel af tussen verschillende formats en kanalen: alleen op die manier ontdek je welke content het beste bij je doelgroep - én bij jezelf als bedrijf of brand! - past… en kan je starten met het optimaliseren van je content- en social media marketing! Het leven is een test, toch? En daar wil je niet op buizen!


Gefeliciflapstaart, zou Wim Helsen zeggen: je hebt het gehaald tot het einde! Kusje van de juf en een bank naar voren - en ik hoop écht voor jou dat jij ook een juf Katrien in’t derde leerjaar gehad hebt om, as we speak, nostalgisch aan terug te denken. Nu je deze vijf typische en veelvoorkomende marketing fouten onder de loep hebt genomen, ben je weer een stapje dichter bij een effectieve contentstrategie met met rendement en return on investment. Kortom, zet je achter je laptop, laat je creativiteit als een tsunami opborrelen en... have fun with it!


Wil je liever meer doordachte expertise, professionele ondersteuning en beproefde zekerheid voor je contentmarketing? Dan boost guyGANT met héél erg veel plezier en een persoonlijk plan de digitale aanwezigheid van je bedrijf of merk naar ongekende hoogten. Sounds great? Sounds great! Contacteer guyGANT voor een vrijblijvend gesprek om je wensen, noden, pijnpunten en verwachtingen kenbaar te maken… en laten we starten aan een langdurige, vruchtbare samenwerking! Let’s write this right. Together!

bottom of page